Mariuca Nastasiu

tipa cu pantofii galbeni

TEDxPiatraNeamt – sau cel mai grozav eveniment de acest gen din Piatra Neamt

Posted by on Jun 1, 2014

Doamna profesor de limba romana din liceu ne-a invatat ca atunci cand criticam, sa incepem cu observatiile negative si sa finalizam “dulce”, cu partile bune. Cum eu sunt ori la o extrema, ori la cealalta, iar de felul meu cam acida cand vine vorba sa zic de rau, partile negative tind sa le fac si mai negre si pline de negi decat sunt. Bine ca de obicei vad mai multe parti bune decat rele si prefer sa inabus ce e rau. In acest articol le voi amesteca, pentru ca orice parte rea are cel putin o parte buna.

10363970_306989712790316_6818222699644715454_n

Am scris in postarea anterioara mai mult despre ce s-a intamplat la TEDx, insa am simtit nevoia sa scriu cateva randuri si despre micile detalii de la eveniment. In mare, a fost minunat, iar echipa CREED a facut o treaba impecabila. Dar, cum se intampla peste tot, e greu sa coordonezi un grup foarte mare de oameni si sa ii determini sa se sincronizeze. Toti voluntarii erau foarte entuziasmati si emotionati si aveau niste zambete atat de dragute, incat uitai de toate cand intrai in Teatru.

Niste domnisoare fasnete faceau check-in-ul la intrare, iar mai apoi trebuia sa te gaseasca si intr-un tabel… insa nu prea era clar pentru toata lumea care e ordinea si ce trebuie sa faci la info-desk. Apoi am pasit (cu pantofii mei galbeni) in foaier, unde se adunase deja multimea nerabdatoare sa inceapa evenimentul si am primit o revistuta si programul evenimentului, asa cum era si normal sa se intample. In putine locuri mai e cineva atent si la acest detaliu, multi preferand sa puna afise cu orarul. Roll-up-urile de la intrarea in sala te invitau sa iti faci o poza-amintire, insa nu aveau si un fotograf atasat, din pacate.

Voluntarasii erau impanziti peste tot, ajutau publicul sa ocupe locurile si ofereau informatii celor cu nelamuriri. Foarte bine instruiti! De aceea i-am si aplaudat cu spor la final, cand au urcat toti pe scena.

Decorul a fost superb, mi-a  oferit senzatia de confort si liniste din sufrageria de acasa, iar cu fiecare invitat care pasea pe scena, atmosfera se umplea de sens. Iar cei care au insufletit si mai mult scena au fost prezentatorul, Dan Croitoru, sau “tipul cu papionul rosu” (acelasi care a iesit dupa mine la final, sa insiste sa raman la petrecere) si baiatul responsabil cu buchetele de flori. Ce sa mai spun despre talentata Teodora Sava, castigatoarea Next Star care a intrerupt programul evenimentului pentru o pauza muzicala? Mica domnisoara are o voce care mi-a dat fiori pe sira spinarii.

La pauza am avut libertatea de a servi ce ne poftea inima: chips, iaurt, cafea, bere, apa, suc… si ce o mai fi fost pe acolo. Totul era bine primit dupa o ora jumatate de stat pe scaun. Iar la finalul serii am mancat cele mai bune mini-sandwich-uri si bulete de cascaval. Yummy! La un moment dat grupul nostru a intrat in vorba cu unul dintre voluntarii responsabili cu un platou de aperitive si il tinea de vorba, in timp ce eu si Barbara il lasam fara mancare :D

All in all, TEDx-ul a fost super, poate mult mai bun decat multe evenimente care au ajuns la a nu-stiu-cata editie. Dragi organizatori, jos palaria si felicitarile mele!

Update: La cerere, poftim si poza cu pantofii galbeni! (pentru cei care nu au observat-o pe pagina mea de facebook)

DSCN6129

3 Comments

  1. Da’ o poza cu pantofii cei galbeni unde putem vedea si noi? :)

  2. Hai ca atasez si aici poza cu pantofii galbeni. La cerere :D

  3. Multumim,
    Asa mai vii de acasa……la TEDx :)

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!