Mariuca Nastasiu

Tipa cu Pantofii Galbeni

E gresit sa fii prietenul tuturor?

Posted by on May 22, 2016

Sunt sociabila de fel si, atunci cand sunt abordata cu bun simt si intentii bune, raspund cu drag si fac tot posibilul sa ajut persoanele care imi cer asta, ori simt ca ar avea nevoie de ajutorul meu. Dar celuilalt geaman din mine ii vine tare greu sa intre in vorba si sa te intrebe din senin daca ploua sau cand incepe meciul X. Si, la naiba, nici nu fumez sa fiu cea care cere un foc…

In fine, trecand peste partea de introducere si felul in care facem o conexiune, ajungem in momentul in care insemnam ceva unul pentru celalalt: un umar de plans, o permanenta mana intinsa spre ajutor, o fata zambareata in pozele de la petreceri, un prieten pe care il vezi rar (spre deloc), insa stii ca e acolo indiferent ce s-ar intampla. Si asta e partea care eu consider ca ar trebui sa fie reciproca… cand mie imi e bine, iti zic si ne bucuram impreuna, iar cand tie iti e bine, (sper ca) imi zici si ne bucuram impreuna. Lista e lunga, dar ati prins ideea: esti prietenul meu si daca doar ne zambim pe strada, pentru ca am mers la aceeasi cresa.

Nu mi-e greu sa numesc pe cineva prieten si nu am nevoie de 5 ani de lupte seculare si dovezi de fidelitate pentru a ma apropia si a lega o poveste frumoasa. Chiar daca asta inseamna ca imi pun sufletul pe tava, nu inseamna ca nu imi selectez persoanele care ma inconjoara – si aici revin la prima parte, in care ne cunoastem si vad un crampei de bun simt si intentii bune. Cand ceva e putred in Danemarca miroase de departe si sunt tare sensibila olfactiv (ma rog, sunt toata o sensibila oricum)…

Habar nu am cum sa exprim cat mi-s de dragi oamenii si ador sa cunosc povestile de viata ale celorlalti, atat cat mi se permite – nici nu pot intra in viata ta neinvitata sa te intreb ce iti face pisica (moarta de jumatate de an). Si nu ascult vocile de fundal care comenteaza si susotesc pe la colturi, ci prefer sa vad ce ai mai frumos si mai bun si sa te sustin in cele mai nebune idei pe care le ai. Chiar daca nu vorbim cu anii, fii sigur/a ca ma gasesti tot aici si voi face acelasi lucru de fiecare data, cu toate riscurile asumate.

Pentru ca asta inseamna sa fii om, sa traiesti intre oameni, sa simti si sa exprimi emotie si iubire in general – adica ceea ce ne defineste ca fiinte pamantene.

Si daca nu acum, atunci unde? ;-)

1 Comment

  1. :) super cute

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!