Mariuca Nastasiu

tipa cu pantofii galbeni

de la vis la…realitate in farfurie!

Posted by on Nov 7, 2011

saptamana trecuta am visat-o pe mamaia…ii ceream placinta cu branza. si a zis ca o sa imi faca…si m-am trezit…

in weekend am tras o fuga acasa si mama avea in frigider niste branza dulce (noi ii spunem branza scoapta). am rugat-o frumos sa-mi dea si mie la bucuresti, sa-mi satisfac pofta si sa-mi fac placintele pomenite in vis, pentru ca acasa nu aveam timp nici eu nici ea de “prajiturit”.

azi mi-au venit in minte o gramada de retete de dulcegarii cu branzica…si ce fac? iau la rand toate sertarele si dulapurile din bucatarie sa vad de ce ingrediente dispun. pentru placinte, nu aveam drojdie. pentru placinta cu aluat de pandispan nu aveam suficiente oua. mai aveam o varianta…mi-am amintit de gustul coltunasilor facuti tot de mamaia…nu mai mancasem de cand era ea…

simplu: aluatul – faina, sare, apa, compozitia – branzica, zahar fin, zahar vanilat, oua. din cauza faptului ca nu le am cu masurile si pun de obicei totul dupa ochi, am avut mai multa compozitie decat aluat :D si am luat o decizie de ultim moment: sa fac papanasi. am facut dulciuri pentru toata saptamana :)) stiu ca m-am cam ales si cu blesteme pentru ca am facut pofta prietenilor de pe facebook :)) dar eu sunt foarte mandra: prima data cand am facut coltunasi si mi-au iesit si frumosi (cu exceptia a 3 care s-au spart la fiert, din totalul de 16) si gustosi! (de papanasi nu discut. a fost prea moale compozitia si nu mai aveam faina s-o mai “dreg” :D )

et voila!

 

3 Comments

  1. yummy, yummy, yummy! arata foarte bine :D

  2. multumesc multumesc :D

  3. Brother approves!

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!