Mariuca Nastasiu

Tipa cu Pantofii Galbeni

Randuri pentru copilul meu

Posted by on Dec 28, 2021

Ca de fiecare data, la final de an tragem linie, adunam bunele si relele, invatam lectiile pentru a pasi intr-un nou an mai intelepti, mai responsabili, mai blanzi cu noi insine si cu cei din jur.

Anul 2021 mi-a reamintit ca orice rau face loc pentru bucuria binelui, daca esti deschis sa accepti schimbarile de orice fel. Pentru mine si familia mea a fost inca un an incarcat cu de toate, albe si negre, primite si purtate cu fruntea sus si cu gandul ca totul in viata trece – depinde de noi ce pastram si ducem mai departe: amintirile urate sau invataturile dobandite?

Cea mai mare implinire personala a acestui an pentru mine a fost definirea familiei la care visam de mica, alaturi de “omul meu” cu suflet imens si privire blanda si impreuna cu bulgarasul de iubire divina care, pentru o perioada de timp, inca mai face tumbe in burtica.

Randurile de mai jos sunt cele mai importante lucruri pe care vom avea grija sa le cunoasca fiica noastra, iar peste 10-15 ani sau oricand va simti ea, sa le citeasca si poate chiar sa le completeze.

Iubirea noastra mica,

Esti inca la caldurica, desi stai cam ingramadita si miscarile iti sunt limitate. Dar in curand vei avea toata libertatea de miscare la care acum doar visezi.

Suntem la inceput de drum impreuna, insa iti reamintesc faptul ca ai fost si esti cel mai frumos dar pe care il puteam primi, esti cel mai iubit, asteptat si dorit omulet, inca de cand erai doar in gandurile noastre. Nici in cele mai epuizante stari de rau nu am gandit altfel si ne-am promis sa facem tot ce tine de noi ca tu sa fii bine, sa te dezvolti armonios si sa ne zambim cu tot sufletul in momentul intalnirii si in fiecare clipa dupa aceea; pentru ca toate experientele ne ajuta sa devenim mai puternici, mai siguri pe noi, mai atenti la ce se intampla in jur, mai prezenti in clipa actuala, bucurandu-ne de tot ce traim.

Te rog, nu te grabi sa cresti, traieste-ti copilaria cu papusi, dinozauri si masinute, dormi cu Iepurila cat doresti, joaca-te cu tati pe Play Station cand vrei, asambleaza Lego si citeste-le povesti jucariilor pana adormi.

Bucura-te de fiecare zi, de fiecare frunza si floare, de fiecare loc in care ajungi si de fiecare suflet pe care il intalnesti pe drum.

Ofera din inima atunci cand iti doresti sa faci asta, nu doar de dragul de a da ceva. Si tine minte ca cea mai importanta esti tu, ofera-ti in primul rand tie timp si rabdare, apoi investeste in relatiile cu cei din jur. Pentru a putea imparti cu ceilalti, vasul tau cu bunatati trebuie sa fie plin.

Fii naturala, autentica, nu te ascunde sub mii de masti, pentru ca nu esti nici pe departe superficiala. Esti un om profund si real, cu bune si cu rele, nimeni nu iti este mai presus sau mai prejos.

Ai grija ca intotdeauna faptele tale sa reflecte dorintele tale, nu ale altcuiva. Ne poti cere sfatul oricand, dar ia decizii si actioneaza dupa cum iti dicteaza sufletul – tu te cunosti cel mai bine si stii ce ai nevoie.

Ai incredere in tine si in intuitia ta, daca un loc sau un om nu iti ofera o stare confortabila, pleaca.

Respecta toti oamenii, dar nu te lasa calcata in picioare. Retrage-te cand observi ca nu esti tratata asa cum stii prea bine ca meriti.

Stiu ca ma repet, dar ai RABDARE: cu tine si cu oricine si orice. Totul se intampla la timpul potrivit, iar atunci cand consideri ca nu esti pregatita, esti de fapt cea mai deschisa si dispusa sa culegi roadele. Stiu cat de greu e sa astepti, nestiind mai exact ce, dar crede-ma ca rabdarea este cea mai importanta lectie pe care o ai de invatat in viata.

Iubirea noastra pentru tine este neconditionata, nu depinde de notele tale, de faptele tale sau de poznele tale. Nu te iubim mai mult daca esti cea mai cuminte de pe pamant sau mai putin daca distrugi casa, desi speram sa nu o faci. Echilibrul in toate este cea mai buna varianta pe care o poti alege.

Te asteptam sa ne umpli bratele si inimile,

Ai tai parinti pentru totdeauna! ❤️

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Mariuca Nastasiu