Mariuca Nastasiu

Tipa cu Pantofii Galbeni

Rabdare – piedica si sprijin

Posted by on Feb 23, 2017

Orice vis si plan am avut in vizor spre indeplinire a avut nevoie de timp. Sa zicem ca in alergarea lor continua (fie vorba intre noi, uneori in cerc) gandurile mele au mai sarit parleazul si au ajuns mult mai departe decat timpul si nevoia de a avea ceva si de ajunge undeva sau cineva.

Asadar, pana au fost prinse din urma, am avut compania rabdarii – virtutea asta de care trebuie sa ne prindem toti oamenii, sa o imbratisam cu mainile si picioarele si sa ii intelegem scopul, sa o invatam si sa o facem parte din noi. Anul acesta lectia RABDARE este cap de lista in Planul cel Mare.

Sunt insa lucruri pe care le doresti atat de mult, incat uiti ca tot binele care se indreapta spre tine are nevoie de putin timp si de un loc pe care si-l face scotand raul la suprafata, curatand culcusul in care urmeaza sa se instaleze si te arunci cu totul inainte, iti lasi mintea in urma si le gandesti la rece dupa ce te arzi. Iti zici mereu ca nu mai faci, ca ai invatat lectia si data viitoare ai rabdare pana la momentul oportun. Yeah – the best joke ever!

Sincronizarea si timpul potrivit nu i-am considerat niciodata prietenii mei cei mai apropiati, insa mi-au dovedit ca sunt cei mai buni, ca imi ofera totul exact atunci cand am cea mai mare nevoie, atunci cand totul pare a se darama, insa de fapt se construieste.

Sfanta Tereza de Avila spunea ca lacrimile cele mai arzatoare sunt varsate pentru rugaciunile ce au fost ascultate, mai degraba decat pentru cele care nu au primit raspuns.

Stiu ca pentru a evolua e nevoie de talent, munca si minte, pe langa energie si vointa, iar increderea ca lucrurile oricum se vor aseza asa cum e mai bine nu ar trebui sa lipseasca. Hai sa renuntam la ambitii si mofturi de acum si aici, ca daca nu e cum vreau imi iau jucariile si plec, hai sa ne consumam gandurile in sens creativ si eficient, nu spre idei, discutii ipotetice si scenarii cum-ar-fi-daca-ar-fi-dar-nu-e-si-nu-o-sa-fie.

Prezentul este perfect – aici, acum, cu iubire si lumina.

1 Comment

  1. Frumos spus.
    La un moment, cineva m-a intrebat daca stiu care e cea mai mare virtute.. raspunsul era: rabdarea

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!