Mariuca Nastasiu

Tipa cu Pantofii Galbeni

Dezinfectarea sufletului

Posted by on Mar 22, 2020

Mi-am dat silinta in toate interactiunile interumane de pana acum sa las in urma macar o firimitura de bine, convinsa fiind ca mai tarziu mi se va intoarce orice gand rau, daca am intentia de a-l trimite in orice directie. Cu sigurnta au fost si foarte multe momente – inainte de a constientiza impactul pe care il poate avea o vorba negativa sau un gand nepotrivit – in care am lasat urme de venin pe unde am trecut. Desigur, nu ma pot intoarce in timp sa imi schimb comportamentul de atunci, insa pot lucra acum pentru a compensa raul facut atunci.

Exista un “cocktail” de cuvinte-pansament la care apelez ori de cate ori constiinta imi spune ca am gresit undeva si ar fi cazul sa repar eroarea. Din moment ce pastram in noi suferinta, nervii, gandurile vindicative, facem din ce in ce mai mult loc suferintelor emotionale, ce devin boli fizice care ne slabesc organismul pana ne duc la marginea gropii. Si acolo ne intreaba: ai de gand sa faci ceva pentru a schimba asta si a te intoarce la viata sau ramai in aceasta stare de resemnare si victimizare, care se incheie cu o lumanare aprinsa si doua flori?

Creierasul este un simplu dispozitiv care crede orice ii spui si se alimenteaza cu orice fel de informatii decizi sa ii dai. In mod normal dureaza 21 de zile (in care il pacalesti sa faca ce vrei tu) sa implementezi o rutina benefica sau, din contra, daunatoare. Si daca tot stam acasa in aceasta perioada virusata, va propun sa adoptati si sa adaptati un exercitiu de 21 de zile de iertare, iubire si recunostinta. Pentru a va usura viata de dupa carantina.

Aceste 3 elemente care compun exercitiul au diferite forme si denumiri in multe civilizatii si religii. Insa importanta lor este aceeasi si duce la binele fiecarui individ care alege sa le adopte. Putem trai fara ele? Sigur. Putem merge cu roaba catre destinatia visurilor sau cu un zbor la clasa business. Fiecare alege in functie de distanta pe care isi doreste sa o parcurga.

Iarta-ma! si Te iert!
Sa ne imaginam ca iertarea este un dezinfectant pe care il punem pe o rana deschisa pentru a elimina bacteriile. Iertarea ne ajuta sa curatam greselile si mai ales sa invatam din ele pentru a evolua. Inainte de a invata din greselile altora, asa cum ni se spune din strabuni, ar fi cazul sa le constientizam pe ale noastre si sa ne curatam constiinta de energiile negative care ne tin ancorati in trecut si ne opresc din a inainta cu bine in viata. A-ti cere iertare presupune sa accepti ca vorbele sau faptele tale este posibil sa fi ranit pe altcineva, chiar daca intentia nu a fost de a face rau. A ierta inseamna sa eliberezi oamenii din plase pe care si le-au intins singuri pentru a se auto-sabota pe parcursul vietii. Indiferent de situatie, a ierta si a cere iertare presupune sa faci un pas in spate, sa te detasezi de momentele care au creat o minge de negativism ce creste cu fiecare situatie stresanta din viata ta si sa sutezi cat de tare poti pentru a o scoate din teren sau chiar pentru a o sparge.

Iti multumesc!
A multumi pentru ranile si lectiile invatate aduce in viata ta tot mai multe momente, lucruri si oameni care sa te ajute sa cresti si alaturi de care sa iti traiesti fericirea. Recunostinta este reactia pe care trebuie sa o ai in fata unei rani – acel semn care te-a facut sa realizezi ceva sau care te-a zguduit suficient de tare incat sa iti dai seama ca nu esti invincibil. Multumind pentru lectiile primite te ajuta sa ierti mai usor si sa accepti ca suntem trecatori in aceasta viata, insa conteaza felul in care alegem sa o strabatem: lasam in urma gunoi sau curatenie?

Te iubesc!
Iubirea este singurul medicament care poate inchide rana complet, facand ca cicatricea sa nu fie vizibila (sau sa fie, dar in foarte mica masura). Nu exista rana care sa nu fi lasat un semn fizic pe corpurile noastre, insa cu alifia potrivita, unele dintre ele sunt insesizabile cu ochiul liber – ramane doar amintirea ca la un moment dat au fost pe corpul nostru. La fel si Iubirea – este alifia care cicatrizeaza cel mai bine ranile, insa trecerea celui care a creat rana nu va fi uitata. Important este ca iubirea te ajuta sa iti amintesti cu zambetul pe buze de acea vizita.

Timp de 21 de zile gaseste cel putin un lucru/moment/persoana din trecut fata de care sa iti ceri iertare, sa ierti, pentru care sa fii recunoscator si caruia sa ii transmiti doar iubire prin gandurile bune. Nu este necesar sa contactezi o persoana – suntem energie si ceea ce transmitem printr-un simplu gand ajunge la destinatie mai repede decat un cuvant. Iti promit ca impacarea cu tine si gandurile tale iti va aduce doar beneficii!

Astept cu rabdare si curiozitate rezultatele si reactiile!

Spor si ganduri sanatoase!

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Mariuca Nastasiu