Mariuca Nastasiu

Tipa cu Pantofii Galbeni

Credinta nu e suficienta

Posted by on Sep 17, 2021

Cred ca putini imi stiu cele doua mici tatuaje si mai ales semnificatiile lor. Mi le-am dorit si mi-a luat mult timp pana sa ma hotarasc sa imi marchez pielea, desi ceea ce imi transmit aceste mesaje sunt doar lucruri bune.

Primul este pe laba piciorului drept si reprezinta valorile cele mai importante in viata omului (din punctul meu de vedere): faith, hope, love – “acum dar raman acestea trei: credinta, nadejdea si dragostea, dar cea mai mare dintre ele este dragostea.” (Corinteni 13:13). Iar al doilea este ingerasul de la incheietura mainii stangi, care imi aminteste mereu ca sunt mereu protejata.

Astazi vreau sa va scriu despre semnificatia celor 3 pentru mine: credinta, nadejdea si dragostea. Mai mult decat oricand anul acesta am inteles ca nu este suficient sa ai doar una dintre ele, pentru ca ele merg doar impreuna si completeaza armonios sufletul omului. Cu siguranta ati intalnit si voi vorbe foarte cunoscute precum “[…] credinta ta te-a mantuit […]” (Luca 7:50) sau “credinta poate muta si muntii din loc”. Doar ca simpla credinta nu e suficienta, daca nu ai si incredere ca ajutorul tau va veni la momentul potrivit.

Nici doar credinta si dragostea nu te ajuta prea mult, daca tu te agati obsesiv de “ideea” unui Dumnezeu la care te rogi. Nu ma certati pentru cuvantul ales, fiindca este o simpla “idee”, daca nu ii acorzi cererile, durerile si multumirile tale cu nadejdea ca ceea ce e rau se va curata si vei avea si tu parte de bucuria si linistea pe care le ravnesti.

Apoi nu poti sa fii lipsit de credinta, insa sa fii convins ca dragostea ta face doar bine, fiindca prea mult din orice strica, poti incalca libertatea altuia, devenind egoist si considerand ca tu meriti orice, oricand, oricum, fara a depune efort si fara a oferi ceva in schimb – insa totul in viata e un schimb.

Da, dragostea e mai presus de toate, dar cum ai putea avea credinta si incredere in propria persoana sau in orice si oricine din exteriorul tau, daca esti lipsit de iubire? Cum sa functionezi ca om in legatura cu mediul inconjurator si cum sa traiesti intr-o societate atunci cand esti lipsit de compasiune, respect, intelegere?

Simpla credinta nu e suficienta in viata.

Increderea nu te duce departe.

Dragostea singura te poate duce pe marginea prapastiei.

Pastreaza armonia si oriunde pasesti, ia-le pe toate trei sa te insoteasca la drum! Crede in ce vrei si ai incredere ca tot ce iti doresti vei primi pe masura iubirii, insa nu te culca pe o ureche si nu uita de indaroririle tale de om, nu astepta sa iti pice din cer fara sa iti faci partea.

Eu primesc acum cea mai frumoasa binecuvantare a omului, de a crea viata. Si se intampla pentru ca am avut credinta incat sa cer, apoi cu dragoste am rabdat, fiind convinsa ca se va implini la timpul potrivit. Si ingerasul de pe incheietura a avut grija sa se adevereasca.

Gandul meu bun sa va insoteasca! ?

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Mariuca Nastasiu