Mariuca Nastasiu

Tipa cu Pantofii Galbeni

Barbatii afla intotdeauna ultimii…

Posted by on Jun 25, 2020

… si asta nu ii deranjeaza deloc. Pentru ca de multe ori ei stiu acele lucruri pe care, chipurile, femeile vor sa le ascunda, insa de prea putine ori ei le dau importanta.

Cand eram mica, in vacante la bunici, mamaia imi zicea “Uite de-aici niste bani, du-te si ia inghetata. Da’ sa nu-i spui lu’ tatai-tu!” si la intoarcerea mea victorioasa cu inghetata, ma vedea tataia “Iar ti-o dat mamai-ta bani de inghetata?”. Si se aseza linistea peste toti, auzindu-se doar fosnetul ambalajului de inghetata, fiecare savurandu-si portia si pornind apoi in treburile sale – nicio disputa, nicio referire la ceea ce tocmai a fost ascuns si s-a descoperit.

Desigur, episodul prezentat mai sus este doar un mic exemplu al diverselor momente asemanatoare la care am asistat – si nu doar in preajma bunicilor, ci le-am observat la majoritatea cuplurilor pe care le-am avut in jur pe parcursul cresterii mele. Imi amintesc de momentele in care mergeam la colindat, iar pana sa aduca barbatul casei colaci/portocale/nuci/bani, doamna lui imi baga 2 lei in buzunar si imi facea din ochi si zicea discret “Stim doar noi!”. Sau faceam cate o pozna (spargeam ori stricam ceva) si mama zicea “Lasa, nu-i spunem lui taica-tu…”.

Si nu e ca si cum toti acei barbati chiar nu stiau sau nu aflau vreodata despre lucrurile respective, ci pur si simplu le luau ca atare, fara sa despice firul. Insa femeile dadeau atat de mare importanta, incat se gandeau ca i-ar supara in vreun fel, sau considerau ca sunt lucruri care nu au valoare si nu fac sens pentru barbat, asa ca mai bine sa se pastreze linistea si sa nu se deschida subiectul – aici se apropiau oarecum de situatia reala, insa acum nu consider ca fiind ok sa se ascunda.

Nu vreau sa ma gandesc ca totusi eu am asistat la faze minore si secrete inocente si ca proabil in cuplurile respective au fost ascunse de catre partea feminina lucruri mai importante – pentru ca am incredere ca sunt (si au fost) femei intelepte, rationale, cu coloana vertebrala si intentii bune.

Si totusi barbatii continua sa afle ultimii. In urma cu cativa ani am iesit la cateva intalniri care au decurs ok, cu un tip care in scurt timp nu a mai dat niciun semn. Cand am cerut explicatii, raspunsul a fost un dat din umeri instotit de “Stii, eu sunt intr-o relatie de cateva luni, dar de fapt nu stiam…”. Am ras atunci si rad si acum mai cu pofta decat prima data. De ce? Pentru ca imi vin in minte toate fazele de genul celor de mai sus, care au fost multe si tot vor mai fi – sunt sigura de asta!

Ma contrazice cineva?

  • Femeile le spun prietenelor cand le place de un tip – el afla ultimul, sau niciodata. :D
  • Femeile stiu cand si-au gasit alesul si cel langa care vor imbatrani, spun tuturor, iar el? Ati ghicit, afla ultimul! :))
  • Femeile nu spun mereu de toate achizitiile pe care le fac sau de schimbarile de imagine – barbatii afla ultimii, atunci cand le vad proaspat aranjate, imbracate si accesorizate. :P

Acum probabil am dezvaluit secretul multor femei, care ma vor huidui, insa stiu ca voi avea aprecierea barbatilor, care imi vor multumi pentru destainuire (desi tind sa cred ca nu vor da prea multi importanta celor scrise de mine, pentru ca ei vor afla ultimii).

Ganduri si intentii bune! :D

Submit a Comment

Your email address will not be published.

Mariuca Nastasiu