Mariuca Nastasiu

Tipa cu Pantofii Galbeni

Avem nevoie de…

Posted by on Dec 2, 2018

Ne mintim atat de mult si de frumos cu teorii si “adevaruri spirituale”, incat uitam sa procesam informatiile primite, sa ne folosim creierul si pentru a gandi, iar instinctul il ignoram cu desavarsire.

Cautam diete-minune, asteptam sa ne pice din cer totul de-a gata, sa vina cineva sa ne rezolve toate problemele cu o bagheta magica si “marele barbos” sa se indure de noi si sa ne ierte pacatele, trimitandu-ne in locul cu verdeata, unde nu este durere, nici intristare, nici suspin. Si noi ce facem in toata perioada asta? Il asteptam pe Mos Craciun sa ne recompenseze pentru cumintenia de care am dat dovada tot anul. :)

Credem in astre si in fortele exterioare mai mult decat in noi insine. Stim sigur ca intotdeauna cineva (altcineva decat noi) este de vina si nu vede nimeni ca asta este doar o mica bucata din ansamblu. Si cel mai vinovat dintre toti e Universul/Dumnezeu/orice alta putere care este deasupra noastra.

De ce avem nevoie oare pentru a nu mai cauta prima data ajutorul si responsabilitatea in “ceilalti”, in altul/alta, oriunde inafara noastra?

Avem nevoie de urechi care au invatat sa asculte si de o minte care a fost obisnuita sa proceseze.

Avem nevoie de liniste, de intelepciune si de bunatate – mai presus de orice. Si asta doresc tuturor! Nu de dragul urarilor de centenar, nu doar intr-o zi, nu doar de sarbatori.

In fiecare zi sa invatam ascultarea, blandetea si intelepciunea!

Nu avem nevoie de inca 100 de ani pentru a schimba ceva…

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Mariuca Nastasiu