Mariuca Nastasiu

Tipa cu Pantofii Galbeni

Asumarea rolului de OM

Posted by on Apr 13, 2018

Omul de astazi este atat de complicat, de plin de probleme si lipsit de solutii, atat de disperat si temator incat si-a pierdut complet increderea in sine, identitatea si constiinta.

In esenta, omul este extrem de simplu, le are si le stie pe toate – adevaratul OM este ascuns bine de tot chiar si de el insusi. Astfel ca aproape intotdeauna ii este imposibil sa ia decizii si sa faca pasi in viata fara a apleca urechea la “ce zice lumea”.

Mai mult decat oricand se fuge de emotie si de sensibilitate de parca ar fi bolile incurabile ale mileniului, cand de fapt ele sunt tratamentul. Dar – SURPRIZA – chiar nu poti fugi de tine – orice ai face, cel putin in fiecare dimineata dai nas in nas cu tine in oglinda de la baie. Si daca tot ai ajuns acolo, fa bine si priveste-te 3 minute fix in ochi si raspunde-ti la intrebarile care te macina. Vei afla mai multe decat de la cel mai bun prieten/mama/frate/psiholog/etc.

A fi om inseamna a trai si a simti tot ce te inconjoara, inseamna a inota in rauri de emotii, a empatiza chiar si cu bolovanul din mijlocul drumului – pentru ca fiecare lucru are rolul sau.

Am fost invatati ca doar nebunii vorbesc singuri si asculta vocile din cap Рcand, de fapt, ei sunt normali si naturali, iar restul sunt roboti ghidati in viata de turma. Asa ca mai bine cerceteaza-te inainte de apela la opiniile altora. Asculta ce spune corpul tau, lasa-te purtat in directia sufletului si urmeaza-l pana in panzele albe, zambeste atunci cand simti, lasa-ti lacrimile sa se lege in barba de fericire si de tristete, in egala masura, iubeste si fii fericit de fericirea tuturor!

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Mariuca Nastasiu