Mariuca Nastasiu

Tipa cu Pantofii Galbeni

Despre tine si ceilalti

Posted by on Jan 21, 2018

Spre deosebire de ritmul si energia in care s-a incheiat anul 2017, pot spune ca noul an inseamna clar pentru mine o reorganizare. Se preconizeaza a fi un an plin de schimbari, de reinventare si pliiin ochi de creativitate. Simt ca nu o sa ma ia gura pe dinainte si imi voi pastra avantul care ma conduce de cateva saptamani.

In mare mi-am propus sa fiu (mai mult decat pana acum) prezenta pentru mine, cu mine, acolo unde imi face mie bine. Unii cunoscuti ar putea spune ca oricum doar asta am facut pana acum, insa eu nu am simtit ca am petrecut suficient timp facand ceea ce imi place, in mod confortabil si armonios. Ma preocupa mereu starea celor din jurul meu si intotdeauna mi-am dorit sa impac pe toata lumea, sa ii vad pe toti ceilalti fericiti si impacati cu deciziile lor – dar eu sunt doar una si sunt mica, oricat de mare pretind sa fiu astfel incat sa ii imbratisez pe toti si sa ii mangai, sunt limitata in anumite privinte si nu pot sa imi fac actul de magie acolo unde asteptarile altora sunt prea mari.

Cand stii ce si cat oferi, ai cunostinta de ceea ce meriti, dar ai si suficienta verticalitate si constiinta incat sa nu pretinzi aceleasi lucruri de la aceiasi oameni carora le daruiesti din tine. Este optional daca ti se intorc din aceeasi directie. Tu oricum ai implinirea ca ai facut ceva benefic, in masura mai mica sau mai mare, si ai sustinut evolutia celui de la capatul mainii tale intinse, pentru ca ajutandu-i pe altii, te ajuti pe tine – vindecandu-i pe altii, gasesti calea sa iti vindeci propriile rani si neajunsuri.

Citisem undeva ca Raiul inseamna sa nu mai simti vreodata singuratatea si ca viata ta nu este despre tine, ci mai degraba despre vietile celor cu care interactionezi intr-un mod sau altul, pentru ca toate persoanele din jurul tau iti sunt oglinda – si atunci cand nu iti place ce vezi, nu incepi sa spargi tot ce iti poate reflecta imaginea. Omul vine singur si pleaca singur, insa nu este facut sa traiasca singur, iar a trai in comunitate inseamna a-ti aminti zi de zi cum sa te creezi si sa te ajustezi astfel incat cercul in care te invarti sa aiba o miscare armonioasa.

Dupa ce i-ai sustinut pe ceilalti, i-ai ajutat sa-si “schimbe look-ul” si i-ai incurajat in planurile de viata, exista un moment pe care trebuie sa il iei pentru tine, pentru linistea ta si mai ales pentru a te reincarca frumos si bine. Iar asta nu inseamna ca dintr-odata te inchizi, devii rau, arogant si egoist doar pentru ca dintr-odata nu mai faci nimic pentru nimeni, ci le faci pe toate la fel ca pana acum, insa doar dupa ce te-ai asigurat ca dorintele si nevoile tale au fost indeplinite, doar dupa ce tu ai devenit multumit de tine insuti.

Asa ca, sa nu fie cu suparare, anul acesta spun “nu” de fiecare data cand simt nevoia, ascult mai mult si vorbesc mai putin, accept pareri, impresii, plangeri si multumesc pentru toate, muncesc mai mult pentru visul meu, pentru mine si reflexia mea din oglinda, ajustez, imbunatatesc, creez din alta perspectiva.

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Mariuca Nastasiu