Mariuca Nastasiu

Tipa cu Pantofii Galbeni

tehnologia imi da la ficati

Posted by on Feb 27, 2014

nu-s experta in aparaturile de ultima generatie folosite zi de zi, dar nu-s nici vreo tuta sa n-am habar pe ce buton apas pentru a trimite un mail. drept dovada stau postarile de pe blog, nu? macar la asta ma pricep…
what-does-this-button-do_o_1951861 se zice ca tehnologia ti-e prietena daca inveti sa o folosesti. pe naiba… cateodata iti da niste tepe de zici ca ti le-a bagat direct in ochi si nu mai vezi bine. nu stiu lucrurile alea stiintifice pe care “ar trebui” (cine zice?!) sa le stiu referitoare la telefonul sau laptopul meu, insa stiu esentialul in ceea ce priveste utilizarea lor – si stiu sa le folosesc si cu masura!

tehnologia asta a intrat in viata mea undeva prin anul 2001, cam atunci cand au avut loc si atentatele de la Wold Trade Center, cand am intrat in clasa a V-a la liceu si cand ai mei au deschis o sala de net – mare lucru pe vremea aia! proful meu in de-ale calculatoarelor a fost, este si va fi intotdeauna frate-miu. atunci cand ceva nu merge bine, alerg plangand cu lacrimi pana la cot (not!) la Vlad si il rog – de cele mai multe ori – sa repare ceva ce am stricat, sau sa… repare pentru ca s-a stricat singur. insa ce sa ma fac atunci cand se incurca circuitele si ce trimit nu ajunge cum si unde trebuie?

nu doar o data mail-ul mi-a dat batai de cap, atunci cand trimiteam documente si proiecte profesorilor si ma trezeam cu note mici sau absent, pe motiv ca nu am trimis tema completa sau nu am trimis deloc documentul… si da-i cu verificari, cu schimbarea folderului in care se afla documentul, cu print screen-uri, cu retrimiterea de pe alte adrese de e-mail, cu explicatii in e-mailuri prin care le indicam sa se uite la ultima ora de modificare a documentului, sa vada ca eu mi-am facut treaba la timp… si alti pasi obositori. dar cu efect – luam note mari.

sa zicem ca in legatura cu laptopul o mai scot la capat… dar cu telefonul ce sa ma mai fac?! update-urile sunt la zi, telefonul are vreo luna si e din noua generatie de “smartfoane”, am strictul necesar de aplicatii, dar ma cert cu oamenii mei pentru ca ei imi trimit mesaje si eu nu le raspund, cand de fapt eu nu primesc mesajele, sau le primesc, le raspund dar ei nu le primesc – aici o fi ceva pe la reteaua de telefonie. unde mai pui erorile care apar din senin in aplicatiile Whatsapp, Facebook, Gmail, pozele pe care nu le pot deschide si mesajele pe care le primesc cu intarziere? surprinzator, tableta e mai cumintica si nu face figuri, rareori inchide din senin aplicatiile – doctorii ar spune ca e este normal la un an vechime.

ce bine ar fi sa ma fluiere cineva sau sa imi bata din palme sa ma anunte ca e in fata blocului, nu sa imi dea mesaj si/sau apel, pe care e posibil sa le primesc dupa vreo ora-doua…

2 Comments

  1. La email iti recomand o aplicatie pe care o folosesc de vreo jumate de an aproape. bananatag iti trimite un email dupa ce emailul, linkul din email au fost deschise. Cu mesajele am avut si eu o problema, dar dupa reinstalarea softului pe telefon s-a rezolvat.

  2. multumesc pentru hint-uri.

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Mariuca Nastasiu