frumusete si fericire
se spune ca frumusetea iti este de folos doar primele 2-3 minute in cadrul unei prime intalniri, dupa care ar fi bine sa ai si ceva in cap. adevarat sau nu, frumusetea este relativa, insa cel mai stupid lucru pe care il putem face ar fi sa o incadram in niste tipare. in ceea ce priveste fizicul, nu exista urat si frumos. cel mai important lucru este ca din lucrurile pe care le vedem noi “defecte” sa facem calitati. de cele mai multe ori transmitem celor din jur imaginea pe care o avem asupra propriei persoane.
frumusetea nu este pur si simplu dorinta de a arata bine, dar mai degraba e experienta care permite unei persoane sa se mandreasca de calitatile proprii, deosebindu-se astfel de celelalte. nu este vorba doar de exterior, ci si despre sentimentul unic de perceptie a vietii de catre fiecare persoana in parte.
frumusetea este o combinatie armonioasa intre culoare, forma, textura si continut. s-au spus despre frumusete multe vorbe de duh si s-au scris volume intregi. frumusetea se asociaza foarte bine fericirii. pentru om, aceste doua notiuni sunt inseparabile: o persoana fericita este frumoasa, orice zambet schitat aduce sprijin frumusetii. fericiti fiind, vedem oamenii mai frumosi. insa nici pentru fericire nu exista o definitie exacta, valabila pentru oricine, pentru ca ii lipseste absolutul. fericirea este, de fapt, o comparatie a unei stari cu alta. pentru a simti cu adevarat acest sentiment, trebuie cunoscuta intai nefericirea. ciudat este insa faptul ca cea din urma este sesizata imediat, fara a avea nevoie de o stare cu care poate fi comparata.
dar fericirea este, totusi, o stare exceptionala, diferita de orice altceva. ea vine odata cu recunoasterea faptului ca nu exista fericire permanenta, este o colectie de momente: implinirea unui vis, un simplu gest de apropiere, o conversatie, un sarut, o lacrima. este o stare de gratie a sufletului determinata de propria persoana, de portia de iubire oferita celor din jur si Divinitatii. fericirea vine din implinirea asteptarilor, a lucrurilor dorite cu adevarat, care ofera apoi satisfactia si determina exclamatia: “a meritat asteptarea!”
pacatul lumii moderne este cel de a ingradi frumusetea in canoane, norme si dimensiuni, cum am precizat si la inceput. iar pacatul oamenilor este ca se supun acestora, ridicandu-le la rang de legi estetice. cate persoane nu si-au distrus sanatatea, echilibrul psihic si sufletesc, viata si fericirea, straduindu-se sa se incadreze? asadar, cu fericirea distrusa se mai poate vorbi despre frumusete?
are you sure you’re my sister?