Mariuca Nastasiu

Tipa cu Pantofii Galbeni

Sus #PeToc si cu picioarele pe pamant

Posted by on Sep 13, 2015

Nu sunt o fire sportiva, iar singura activitate pe care o practic intens si care imi pune muschii in miscare este mersul pe jos – in pas alert sau agale, pe toate strazile mai umblate si mai neumblate, in natura sau in jungla urbana, si – mai ales – cu incaltaminte comoda, dar in aceeasi masura si cu pantofi cu toc.

Si daca-s #tipacupantofiigalbeni este de inteles ca in coltul din casa dedicat depozitarii incaltamintelor, in cazul meu predomina pantofii cu toc – galbeni, albastri, rosii, argintii, kaki, turqoise, portocalii, negri si… nu mai stiu. Incaltarile cu talpa joasa sunt mai putine la numar, dar nu ar putea lipsi nici ele. Ba aseara chiar am facut prima aroganta din viata mea de purtatoare de tocuri si la un eveniment de familie NU m-am prezentat cu pantofi cu toc potriviti rochiei de seara! Ci cu opinci (galbene, normal!)! :) N-a fost rau si cu siguranta voi mai repeta experienta – insa pana atunci mai am de tocit cateva perechi de tocuri la hore, sarbe si batute!

De mica am fost fascinata de incaltamintea cu toc si oriunde vedeam tocuri, fie in reviste, ori in vitrinele magazinelor, pe strada sau in dulapurile mamei/matusilor/mamelor prietenelor, ramaneam cu ochii atintiti asupra “obiectelor magice” si intram intr-o poveste a Cenusaresei, in care eu eram personajul principal – doar ca la final nu ma cauta niciun print si nu ramaneam cu pantofii, ci ma uitam cu dezamagire in jos si imi priveam tot sandalutele/ghetutele/adidasii/piciorusele goale sau “insosetate”, de la inceputul imaginarii povestii.

Cunoscandu-mi sensibilitatea, de cand “m-am facut mare”, de fiecare data cand ajung prin vreo tara straina, primul lucru care ma intreaba mama in momentul fiecarei discutii telefonice este “Si ce pantofi ti-ai mai luat?”, dupa care urmeaza “Sa mai arunc ceva din casa pentru a face loc altor perechi?” si apoi incheie cu oftatul “Iaaar pantofi – nu te mai saturi de ei?” – nu, nu ma satur de pantofi cu toc! Adevarul e ca pentru mine pantofii cu toc sunt o boala de care nu vreau sa ma vindec. Stiu ca o femeie are eleganta in sange sau nu o are deloc si ca ea ofera hainelor si accesoriilor pe care le poarta adevarata valoare, insa oricat de bine ar arata in general fara tocuri, nu poti sa-i treci cu vederea modul in care paseste ca o felina atunci cand decide sa se ridice cativa centimetri de la sol  – a se intelege clar ca va scriu despre persoanele care stapanesc aceasta arta, nu despre restul.

Si stiti ce-i maine?

Ziua Nationala a Femeilor #PeToc

Concurs-bloggeri

Deci cum sa lipseasca vinerea din post si #tipacupantofiigalbeni din peisaj, fix cand sarbatorim obiectul dorintei?!

Si atat mai vreau sa va amintesc, doamnelor:

When a woman buys a pair of shoes, she never looks at the shoe. She stands up and looks in the mirror, she looks at the breast, the ass, from the front, from the side, blah blah blah.
If she likes herself, then she considers the shoe. – Christian Louboutin

Cu acest articol particip la CONCURSUL organizat de FashionUp.ro, cu ocazia Zilei Naționale a Femeilor #PeToc, care va avea loc pe data de 14 septembrie. Marele premiu constă în 12 perechi de pantofi din magazinul FashionUp. Tot pe 14 septembrie magazinul FashionUp le oferă clienților reduceri importante la toate modele de pantofi de pe site, pentru 24 de ore!

1 Comment

  1. Mi-a placut mult articolul DVS. Multumesc!

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!