Mariuca Nastasiu

Tipa cu Pantofii Galbeni

A mai trecut un “Valentin”

Posted by on Feb 14, 2018

M-am bucurat sa vad astazi mai putine inimioare roz, nori pufosi si jucarii de plus, decat in alti ani in jurul acestei zile, insa mai multe imbratisari, plimbari mana in mana si priviri dulci sorbite cu un pahar de vin.

Nu stiu care e motivul, sau daca ursuletii de plus si buchetele de trandafiri ambalati in foi de ziar au fost oferiti inainte de plimbarea de seara si lasati acasa, dar vreau sa cred ca oamenii au mai evoluat putin in ceea ce priveste relatiile si ca maruntisurile astea de suprafata, facute doar intr-o zi din an (hai, maxim 2), sunt pentru tinerii adolescenti care simt pentru prima data fluturasi si omidute.

Ma topesc dupa gesturi romantice, insa nu dupa cele care implica ciocolata in forma de inimioara, vata de zahar, baloane-inimioare si petale de trandafiri de la usa pana in pat/cada/bucatarie/whatever. Gesturile care ma impresioneaza zi de zi nu egaleaza nici cu o remorca de flori adusa intr-o singura zi din an: alintul de buna dimineata, cuvintele de imbarbatare primite atunci cand iti vine sa iti iei lumea in cap si sa fugi mancand pamantul, imbratisarile in care simti parfumul lui acasa, linistea din ochii celuilalt pe care o simti pana in suflet, cand in jur e furtuna, calmul din atingere cand iti fereste o suvita de par de pe chip, increderea pe care o aveti in viitorul vostru, pentru ca simtiti la unison totul.

Ziua indragostitilor nu e pentru gesturi grandioase, nu e nici pentru cereri in casatorie – daca simti, nu astepti o zi speciala sa faci pasul – si cu atat mai putin nu e o zi in care toata lumea isi aminteste ca iubeste sau ca este intr-o relatie.

Este ziua care ar trebui sa ii trezeasca pe multi din leneveala si delasare, ziua care ne spune raspicat ca iubirea trebuie pretuita si declarata in fiecare zi cu aceeasi intensitate ca de 14 februarie.

Iubiti(-va) din suflet!

1 Comment

  1. Mi a placut foarte mult ce ai scris, si sa stii ca sunt de acord!!! Trebuie sa iubesti partenerul in fiecare zi, nu sa-l impresionezi cu ceva special doar atunci :)

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!